پوست شما لباس تن شماست، پوست زیبا و شفاف می تواند تاثیر بسزایی را در زیبایی و منحصر به فرد بودن شما ایفا کند. روش های زیادی برای محافظت، شفاف و زیبا سازی پوست وجود دارد؛ اما با توجه به هزینه بر بودن و بعضا استفاده از مواد نا مرغوب و غیر مناسب ما روش های خانگی را به شما توصیه می کنیم.

در سال گذشته شما را با ماسک ها و ترکیباتی از مواد طبیعی آشنا کردیم که به راحتی و با کارگیری مواد ارزان و در دسترس موجود در منزل می توانستید به مراقبت بهتر از پوست تان مبادرت کنید.
در سال جدید نیز بر آن هستیم که این روند را ادامه داده و شما را با چالشی به نام «خودت انجام بده» برای تهیه برخی از ترکیبات مفید در زمینه درمان های مرتبط با پوست بیشتر آشنا کنیم. اما ابتدا بهتر است که با مطمئن ترین روش برای مناسب بودن این ماسک ها آشنا شوید که از هر نوع آسیبی به پوست تان خودداری به عمل آورید.
خطرهای محصولاتی که در خانه تهیه می شوند
امروزه به واسطه بسیاری از همین «خودت انجام بده» ها، از طریق اینترنت و با استفاده از موادی که در آشپزخانه منزل هر فردی وجود دارد می توان ماسک هایی را تهیه کرد اما دکتر «ترسی اوانس» از متخصصان پوست در این مورد می گوید که این مواد و ترکیبات ممکن است گزینه های مناسبی برای پوست شما به حساب آیند اما این امکان نیز وجود دارد که شما به آنها حساسیت داشته باشید.
پزشک متخصص دیگری می گوید به عنوان مثال لیمو می تواند سبب روشن تر شدن پوست شود اما می تواند حساسیت های فراوان پوستی را در مقابل نور آفتاب به وجود آورد. حتی اگر هم این محصولات آسیب رسان نباشند ممکن است، آنطور که شما انتظارش را داشتید عمل نکنند.
وی توصیه می کند استفاده از این «خودت انجام بده» ها می تواند احساس خوبی را در افراد به وجود آورد و برای شان مفرح نیز باشد اما قبل از آنکه هر چیزی را روی صورت خود بمالید بهتر است که آزمایشی را برای اطمینان از عدم حساسیت به آن انجام دهید. ابتدا آن ماده یا ترکیب را به مدت چند روز روی بازوی خود و با یک چسب قرار دهید و اگر بدن تان عکس العمل بدی به آن نشان نداد می تواند چراغ سبزی برای استفاده از آن بر روی صورت تان باشد.
در ادامه ماسک های مورد تایید متخصصان پوست را که بسیار ساده و ابتدایی نیز هستند را مرور خواهیم کرد.

بلغور جو به عنوان کلینزر
اگر «رتینوئیدهای» موجود در ترکیبات ضد پیری در پوست تان حساسیت هایی را به وجود می آورد، آن را با اسکراب ترکیب شده از بلغور جو و عسل جایگزین کنید. دکتر «آوا شمبان» از خصوصیت ضد تورم در این ترکیب خبر می دهد و می گوید که ترکیب ذکر شده از خاصیت ضدعفونی کنندگی نیز برخوردار است.
اسید لاکتیک موجود در ماست نیز می تواند همچون یک لایه بردار ملایم عمل کند. همراه کردن آن با دانه های آفتابگردان می تواند پودر اسکرابی با خاصیت مرطوب کنندگی را به وجود آورد. دکتر شمبان می گوید می توانید به ترکیب اندکی روغن اضافه کنید تا بتواند بعد از لایه برداری در پوست تان رطوبت را به وجود آورد. بلغور جو و دانه های آفتابگردان را داخل مخلوط کن بریزید. به ترکیب حاصل دو قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری عسل گرم اضافه کنید.
آن را به آرامی روی صورت، گردن و سینه خود بمالید و اجازه دهید به مدت ۳ دقیقه باقی بماند و سپس آن را با آب گرم آبکشی کنید.
شکر برای درخشندگی پوست
تهیه اسکراب شکر به عنوان یک لایه بردار خانگی، مفید است. کمی روغن زیتون یا روغن نارگیل به شکر اضافه کنید. دکتر «جسی چوانگ» می گوید می توانید مقداری جو و عسل نیز به این ترکیب اضافه کنید تا آبرسانی بیشتری انجام دهد و باعث آرامش پوست تان شود.
چای سبز برای پوست های قرمز و حساس
دکتر شمبان توصیه می کند از ترکیب آرامبخش چای سبز و گلاب برای مرطوب کردن پوست استفاده شود. چای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و گلاب نیز خاصیت ضدتورم دارد.
وی می گوید: “زمانی که پوست در عارضه های پوستی ای چون «اگزما» و «پسوریازیس»، قرمز رنگ و حساس می شود، احتمالا در پوست تورمی به وجود آمده. ترکیب چای سبز و گلاب می تواند سیستم طبیعی را برای کاهش آسیب های رادیکال های آزاد به سلول ها آماده کند.”
برای تهیه ترکیب مناسب می توانید دو عدد چای سبز کیسه ای را به مدت ۱۵ دقیقه در داخل نصف لیوان جوش قرار دهید. چای های کیسه ای را خارج کرده و نصف لیوان گلاب به آن بیافزایید. برای استفاده ترکیب حاصل را در داخل یک بطری اسپری کننده تمیز ریخته و بعد از مصرف نیز مابقی را در یک ظرف سربسته و در یخچال نگهداری کنید.
شیر برای پوست های تحریک شده بر اثر خارش یا سوختگی
کمپرس شیر از درمان های قدیمی برای پوست های حساس بود که به گفته دکتر کرونبرگ، خوب هم عمل می کرد. پارچه ای را به شیر آغشته کرده و خوب بچلانید و آن را بر روی محل خارش قرار دهید.
روغن نارگیل به عنوان مرطوب کننده
دکتر چوانگ در این مورد می گوید که یکی از بهترین مرطوب کننده های خانگی می تواند روغن نارگیل باشد که به خوبی و با حرارت بدن جذب پوست می شود. می توانید مقاله های استفاده های کاربردی ، مصارف گوناگون و معجزه های نادانسته در مورد روغن نارگیل را که قبلا به انتشار رسیدند را نیز در این ارتباط مطالعه بفرمایید.
سفیده تخم مرغ برای تمیز کردن منافذ پوست
سفیده تخم مرغ و ماست می تواند برای تمیز کردن منافذ پوست بسیار مناسب باشد. اسید لاکتیک موجود در ماست کثیفی های منافذ را بر طرف می کند و سفیده تخم مرغ نیز آن را خشک می کند.
دکتر شمبان می گوید آواکادو نیز می تواند باعث مرطوب کردن پوست و مبارزه با تورم آن شود. می توانید با یک سفیده تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری ماست و نصف یک عدد آواکادو، ماسک خانگی تهیه کنید. این ترکیب را به مدت ۱۰ دقیقه بر روی پوست خود قرار داده و سپس آن را آبکشی کنید.
ماست برای پوست های خشک
پوست های خشک با «رتینوئید»، آفتاب و برخی دیگر از ترکیبات تحریک می شوند. ماسک شیرِ دکتر شمبان با دارا بودن اسید لاکتیک موجود در شیر و ماست می تواند گزینه مناسبی برای مرطوب کردن و لایه برداری به شمار آید.
وی بر این باور است که ترکیب آن با عسل که خاصیت ضدتورم دارد می تواند ماسک مناسبی برای صاف کردن پوست باشد. دوقاشق غذاخوری پودر شیر را با ۱/۴ فنجان ماست و نصف قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. ترکیب را روی صورت و سینه خود بمالید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند. با آبی که در دمای اتاق نگهداری شده، صورت و گردن را آبکشی کنید.
سرکه برای پوست های قرمز
سرکه نه تنها به عنوان ضدعفونی در خانه کاربرد دارد بلکه می تواند میکروب های روی پوست را نیز از بین ببرد. دکتر چوانگ توصیه می کند برای از بین بردن میکروب های روی ناخن ها و انگشتان می توانید نوک انگشت ها را در داخل ترکیب آب و سرکه قرار دهید تا باکتری های احتمالی این مناطق از بین بروند.
وی پیشنهاد می کند که دو بار در هفته، انگشت های قرمز و حساس را در ترکیب آب و سرکه که میزان آب آن دو برابر سرکه باشد قرار دهید.
چای کیسه ای برای چشم های سوزان
زمانی که با چای کیسه ای بابونه برای خود چای دم می کنید آن را دور نیاندازید. دکتر کرونبرگ این چای را گزینه مناسبی برای کمپرس سرد می داند که در درمان چشم های سوزان موثر است. «تانن» موجود در این چای، می تواند باعث آرام شدن پوستی که در آن خارش وجود دارد شود و برای کل بدن نیز کاربرد دارد. چای کیسه ای سرد را به مدت ۱۰ دقیقه روی محلی که در آن احساس خارش می کنید قرار دهید.
منبع: بهداشت نیوز