شیر سویا فاقد هرگونه لاکتوز است. در حدود 75 درصد از جمعیت جهان واجد مصرف لاکتوز نیستند.
شیر سویا فاقد هرگونه لاکتوز است. در حدود 75 درصد از جمعیت جهان واجد مصرف لاکتوز نیستند.بعضی از گروههای اقلیتی بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار میگیرند. برای مثال 75 درصد از آمریکاییها و 90 درصد از آسیاییها نمیتوانند لاکتوز مصرف کنند.
شیر سویا چیست
شیر سویا از طریق خیساندن دانه سویا و آسیاب کردن آن با آب درست میشود. مایعی را که بعد از صاف کردن به دست میآید شیر سویا مینامند. به طور سنتی شیر سویا دارای مزه لوبیا میباشد که این مزه از سوی چینیها به خوبی مورد قبول میباشد اما با ذائقه غربیها زیاد سازگار نیست.
با استفاده از تکنیکهای درست فرآیند، میتوان این مزه لوبیا را کاهش داد و یا آن را حذف کرد. اخیرا، با فواید زیادی که از شیرسویا کشف شده است، تشخیص منفعتهای سلامتی و با بهتر کردن مزه و ترکیب آن، شیرسویا اکنون بسیار پرطرفدار و پرمصرف شده.
مزیتهای شیر سویا
بیشتر مردم شیر سویا را نه به خاطر مجبور بودن بلکه به خاطر مزیتهای سلامتی افزوده شده آن مینوشند. مزیتهای شیرسویا در مقایسه با شیر گاو چیست؟
شیر سویا تنها شامل پروتئینهای سبزیجات است.پروتئینهای سبزی مزایایی دارد که سبب میشود دفع کلسیم کمتری از طریق کلیهها صورت بگیرد. از آن سو، بدیهی است مصرف پروتئینهای حیوانی به مقدار زیاد، ریسک بالایی را برای پوکی استخوان ایجاد میکند.
شیر سویا فاقد هرگونه لاکتوز است. در حدود 75 درصد از جمعیت جهان واجد مصرف لاکتوز نیستند. بعضی از گروههای اقلیتی بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار میگیرند. برای مثال 75 درصد از آمریکاییها و 90 درصد از آسیاییها نمیتوانند لاکتوز مصرف کنند.
افراد کمتری نسبت به شیر سویا حساسیت دارند. تنها 5 درصد از بچهها نسبت به شیرسویا حساسیت دارند و از سوی دیگر 2/5 درصد از آنها به شیر گاو حساسند.
شیر سویا کلسترول خون را کاهش میدهد. چربیهای اشباع شده در شیر گاو مضر بوده و کلسترول خون را افزایش میدهد. پروتئین سویا قادر است میزان کلسترول را کاهش دهد. FDA (سازمان دارویی و غذایی ایالت متحده) اثبات کرده که پروتئین سویا ممکن است خطر گرفتگی قلبی را به طور چشمگیری کاهش دهد. FDA توصیه میکند که روزانه 25 گرم از پروتئین سویا را در رژیم غذایی خود جایگزین کنید.
شیر سویا فاقد هرگونه هورمون میباشد. شیر گاو، شامل هورمونهای طبیعی است (از سوی گاو، اما هورمونهای مصنوعی نیز میتوانند تاثیر کارآمدی را روی عملکرد بدن انسان بگذارند. هورمونهای مصنوعی (هورمون دوباره تلقیح شده رشد گاوی) تولید شیر را تا حدود 20 درصد افزایش میدهند.
شیر سویا سبب تولید انسولین وابسته به دیابت نمیشود. اگرچه هیچ عقیده و همفکری کلی میان دانشمندان وجود ندارد بعضی از مطالعات نشان میدهد که رابطهای بین نوشیدن شیر گاو در اوایل زندگی (نوزادی) و پیشرفت انسولین وابسته به دیابت وجود دارد. در صورتی که چنین رابطهای با شیر سویا وجود ندارد.
شیر سویا حاوی Isoflavones غنی میباشد. وجود Isoflavones بسیار مهم است و مزیتی بینظیر برای شیرسویا به حساب میآید هر فنجان از شیر سویا حدودا شامل 20 گرم Isoflavones است، در حالی که شیر گاو حاوی Isoflavones نمیباشد. Isoflavones فواید سلامت بخش زیادی دارد که از جمله کاهش دهنده کلسترول و تسکین دهنده بیماری یائسگی میباشد و از پوکی استخوان جلوگیری کرده و خطر بروز سرطانهای پروستات و پستان را کاهش میدهد.
میزان اینگونه سرطانها در کشورهایی که به مقدار زیاد از محصولات سویا از جمله شیر سویا استفاده میکنند، خیلی پایین است. Isoflavones ترکیباتی است که از سلولها و DNA انسان در برابر اکسیداسیون حمایت میکنند (از اکسید شدن سلول و DNA جلوگیری میکنند).
منبع: زتدگی آنلاین